Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítése:
Egy keverőtálba öntjük a sóval elkevert lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a meleg, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az alapanyagokat összekeverjük és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük 5 dkg olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk a felaprított sonkával, főtt tojással és snidlinggel. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát szorosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne potyogjon ki, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.
A csigákat sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába helyezzük egymás mellé. Langyos helyen további 30 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 160 °C-on 45 perc alatt készre sütjük. A kész tortát még melegen, fokhagymás tejföllel kínáljuk.