Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás, vajas rúd recept

Burgonyás, vajas rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg főtt krumpli
    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a tetejére

    Elkészítése:

    Egészben megfőzzük a krumplikat (ha nem sós vízben főzzük meg, akkor elég szerintem bele 1 evőkanál só, de ez ízlés dolga, ki mennyire szereti sósan). A krumplikat meghámozzuk, összetörjük.

    A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összemorzsoljuk az összetört krumplival, végül a vajjal is. Ha netán nem állna össze, akkor tegyünk bele tejet vagy tejfölt, én tettem bele 1-2 evőkanál lisztet nekem nem kellett bele a tejtermék.
    Kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojás sárgájával,kb ujjnyi vastagságú rudakat vágunk belőle és 180 fokon kb 20 percig sütjük.

    Tipp:

    Lehet a tetejére reszelt sajtot vagy magokat is tenni esetleg köménymagot, ki mit szeretne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá