Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (pucolva, főzve)
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek só
- 20 dkg zsír (fagyos)
- 2 tk só (főzővízbe)
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük.
Összetörjük majd hagyjuk állni, míg teljesen ki nem hűl. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sót és a zsírt. A tésztát jól kigyúrjuk.
1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Zsírral kikent tepsiben sütjük (vagy sütőpapírral bélelt tepsiben) 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig az egyik oldalán, 20 percig a másikon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »