Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (pucolva, főzve)
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek só
- 20 dkg zsír (fagyos)
- 2 tk só (főzővízbe)
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük.
Összetörjük majd hagyjuk állni, míg teljesen ki nem hűl. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sót és a zsírt. A tésztát jól kigyúrjuk.
1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Zsírral kikent tepsiben sütjük (vagy sütőpapírral bélelt tepsiben) 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig az egyik oldalán, 20 percig a másikon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









