Burgonyás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (pucolva, főzve)
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 ek só
  • 20 dkg zsír (fagyos)
  • 2 tk só (főzővízbe)

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük.

Összetörjük majd hagyjuk állni, míg teljesen ki nem hűl. Ezután adjuk hozzá a lisztet, sót és a zsírt. A tésztát jól kigyúrjuk.

1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Zsírral kikent tepsiben sütjük (vagy sütőpapírral bélelt tepsiben) 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig az egyik oldalán, 20 percig a másikon.