Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 240 g főtt, áttört burgonya
    • 200 g vaj
    • 20 g só
    • 20 g élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 350 g finomliszt

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt morzsoljuk bele, végül gyúrjuk össze a liszttel.

    30 percet kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva.

    2 cm vastagra nyújtsuk ki, a tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg felvert tojással.

    Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

    220-230 °C-os, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá