Burgonyás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 240 g főtt, áttört burgonya
  • 200 g vaj
  • 20 g só
  • 20 g élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 350 g finomliszt

Tetejére:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt morzsoljuk bele, végül gyúrjuk össze a liszttel.

30 percet kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva.

2 cm vastagra nyújtsuk ki, a tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg felvert tojással.

Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

220-230 °C-os, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.