Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas falatkák recept

Borzas falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg margarin vagy vaj
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 jó nagy csipet só
    • 2-3 ek tejföl

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek liszt
    • 2 dkg margarin vagy vaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 8 dkg sajt a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval és a szódabikarbónával összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal vagy vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd közepes keménységű tésztává gyúrjuk.

    Kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ebből az adagból kb 45-50 db pogácsa lesz), majd egy 35*40 cm-es tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgával (ez el is maradhat) és 175 fokon szép pirosra sütjük.

    A lisztet a tojással, sóval, a tej felével, somómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd ha forrni kezd beleöntjük a lisztes keveréket lassan és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen!

    Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ha kihűlt a margarinnal habosra keverjük.

    A pogácsákat kettévágjuk, mind a két felét megkenjük krémmel, majd egy csipet reszelt sajtot teszünk a két lap közé.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá