Borzas falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin vagy vaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 tojássárgája
  • 1 jó nagy csipet só
  • 2-3 ek tejföl

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 ek liszt
  • 2 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg sajt a forgatáshoz

Elkészítése:

A lisztet a sóval és a szódabikarbónával összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal vagy vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd közepes keménységű tésztává gyúrjuk.

Kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ebből az adagból kb 45-50 db pogácsa lesz), majd egy 35*40 cm-es tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgával (ez el is maradhat) és 175 fokon szép pirosra sütjük.

A lisztet a tojással, sóval, a tej felével, somómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd ha forrni kezd beleöntjük a lisztes keveréket lassan és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen!

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ha kihűlt a margarinnal habosra keverjük.

A pogácsákat kettévágjuk, mind a két felét megkenjük krémmel, majd egy csipet reszelt sajtot teszünk a két lap közé.

Jó étvágyat hozzá!