Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos-túrós lepény recept

Bazsalikomos-túrós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs tönkölyös leveles tészta
    • 25 dkg túró
    • 10 dkg (gouda) sajt
    • 10 dkg (edami) sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 ek tejföl
    • egy nagy marék bazsalikom
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • őrölt színes bors
    • pár szem paradicsom

    Elkészítése:

    A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.

    A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretű tepsibe úgy, hogy körben a széleit is fedje (legyen pereme).

    Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 30-35 percig (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá