Bazsalikomos-túrós lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös leveles tészta
- 25 dkg túró
- 10 dkg (gouda) sajt
- 10 dkg (edami) sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 ek tejföl
- egy nagy marék bazsalikom
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt színes bors
- pár szem paradicsom
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretű tepsibe úgy, hogy körben a széleit is fedje (legyen pereme).
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 30-35 percig (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.