Bazsalikomos-túrós lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös leveles tészta
- 25 dkg túró
- 10 dkg (gouda) sajt
- 10 dkg (edami) sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 ek tejföl
- egy nagy marék bazsalikom
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt színes bors
- pár szem paradicsom
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretű tepsibe úgy, hogy körben a széleit is fedje (legyen pereme).
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 30-35 percig (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »