Bazsalikomos-túrós lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs tönkölyös leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg (gouda) sajt
  • 10 dkg (edami) sajt
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 ek tejföl
  • egy nagy marék bazsalikom
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt színes bors
  • pár szem paradicsom

Elkészítése:

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.

A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretű tepsibe úgy, hogy körben a széleit is fedje (legyen pereme).

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 30-35 percig (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).