Baconos-szezámos fonottka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk só
- 3-4 ek kockázott bacon
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, elkeverjük a többi hozzávalóval, belegyúrjuk a bacont is, majd fél óráig pihentetjük.
8 részre osztjuk, majd minden gombócot újra 4 felé osztjuk. Ezeket hosszú csíkokká sodorjuk.
2 függőleges 2 vízszintes csíkot a kép szerint összeillesztünk, ezután a bal oldali függőleges szálat a jobb felsőn átfektetjük, haladunk tovább az óra járásával megegyezően a többi bal oldali szálakkal is. A tetejétől ugyanezt visszafelé csináljuk. A végeket összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra állítunk.
Légkeveréssel kb 25 percig sütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 8 db fonottka készül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.