Baconos-szezámos fonottka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 tk cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk só
- 3-4 ek kockázott bacon
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, elkeverjük a többi hozzávalóval, belegyúrjuk a bacont is, majd fél óráig pihentetjük.
8 részre osztjuk, majd minden gombócot újra 4 felé osztjuk. Ezeket hosszú csíkokká sodorjuk.
2 függőleges 2 vízszintes csíkot a kép szerint összeillesztünk, ezután a bal oldali függőleges szálat a jobb felsőn átfektetjük, haladunk tovább az óra járásával megegyezően a többi bal oldali szálakkal is. A tetejétől ugyanezt visszafelé csináljuk. A végeket összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe toljuk, amit 200 fokra állítunk.
Légkeveréssel kb 25 percig sütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 8 db fonottka készül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »