Zöldséggel töltött fasírttekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 80 dkg mexikói keverék
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 3 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a zsemlemorzsát, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket és a kockára vágott és olajon megdinsztelt vöröshagymát.
Beletesszük az áttört fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.
A zöldségkeverékhez hozzáadunk 2 tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon a massza.
Fóliára terítjük a húst, majd elosztjuk rajta a zöldséges masszát, és szorosan feltekerjük a fólia segítségével.
Olajjal kikent tepsibe helyezzük, megkenjük 1 felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.