Zöldséges-zabpelyhes vagdalt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zabpehely
- 1 db gombakonzerv
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.
Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.
A húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük.
Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.
Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »