Zöldséges-zabpelyhes vagdalt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zabpehely
- 1 db gombakonzerv
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.
Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.
A húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük.
Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.
Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »