Zöldséges-zabpelyhes vagdalt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zabpehely
- 1 db gombakonzerv
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.
Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.
A húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük.
Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.
Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »