Tavaszi húsrolád recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb/lehet más hús is/
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1db zsemle
- 1 dl tej
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- bors
- só
- olaj vagy zsír
- 1 db sárgarépa
- pár szem borsó
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 kávés kanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Pörkölt:
A sertéscombot apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.
Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük egy pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.
Ha a hús kihűlt, összedaráltjuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt.
Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.
Tészta:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.
Tojás sárgájával megkenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »