Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós tokány recept

Zöldborsós tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Küldte: Schrott GáborHozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • olaj
    • őrölt bors
    • 30 dkg zöldborsó
    • zöldpaprika
    • paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • oregánó
    • 1 kis ág rozmaring

    Elkészítése:

    A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a csíkozott húst (ceruzavastagságúra csíkozva), sózzuk, majd megvárjuk, hogy levet engedjen és folyamatosan kevergetjük.

    A zöldborsó kivételével mindent belerakunk, kb 1 dl vízzel vagy húslével felöntjük és fedő alatt puhára főzzük. Ha már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a borsót, hogy ne főjön el.

    Arra vigyázzunk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. Párolt rizs vagy tészta illik mellé köretként.

    Tipp:

    Én szoktam még beletenni 1 evőkanál mustárt és 1 evőkanál tejfölt a végén, mert így még pikánsabb lesz az íze, de nem fontos. Az őrölt bors ki kell, hogy érződjék, erre figyeljünk, ne sajnáljuk belőle!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá