Zöldborsós tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Küldte: Schrott GáborHozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • olaj
  • őrölt bors
  • 30 dkg zöldborsó
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 1 kis ág rozmaring

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a csíkozott húst (ceruzavastagságúra csíkozva), sózzuk, majd megvárjuk, hogy levet engedjen és folyamatosan kevergetjük.

A zöldborsó kivételével mindent belerakunk, kb 1 dl vízzel vagy húslével felöntjük és fedő alatt puhára főzzük. Ha már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a borsót, hogy ne főjön el.

Arra vigyázzunk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. Párolt rizs vagy tészta illik mellé köretként.

Tipp:

Én szoktam még beletenni 1 evőkanál mustárt és 1 evőkanál tejfölt a végén, mert így még pikánsabb lesz az íze, de nem fontos. Az őrölt bors ki kell, hogy érződjék, erre figyeljünk, ne sajnáljuk belőle!