Zöldbabos hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéskaraj vagy comb
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- fokhagyma
- 25 dkg zöldbab
- 15 dkg sajt
- 4 szál újhagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- fűszerpaprika
- 15 dkg burgonya
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk.
A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük.
Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »