Zöldbabos hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéskaraj vagy comb
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
  • fokhagyma
  • 25 dkg zöldbab
  • 15 dkg sajt
  • 4 szál újhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fűszerpaprika
  • 15 dkg burgonya

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk.

A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük.

Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.