Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos hús recept

Zöldbabos hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg sertéskaraj vagy comb
    • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
    • fokhagyma
    • 25 dkg zöldbab
    • 15 dkg sajt
    • 4 szál újhagyma
    • bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • fűszerpaprika
    • 15 dkg burgonya

    Elkészítése:

    A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk.

    A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük.

    Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.

    A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá