Velős pirítós recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g velő (sertés)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 8 szelet kenyér
Tálaláshoz:
- ízlés szerint szeletelt hagyma, lilahagyma
- ízlés szerint chili paprika
Elkészítése:
A velő véres, vastagabb hártyáit lehúzzuk, megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
A hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is. A paprikát ne égessük meg!
A kenyérszeleteket megpirítjuk, a pirított fűszeres velővel megkenjük és forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.