Velős pirítós recept

Hozzávalók:
- 500 g velő (sertés)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 8 szelet kenyér
Tálaláshoz:
- ízlés szerint szeletelt hagyma, lilahagyma
- ízlés szerint chili paprika
Elkészítése:
A velő véres, vastagabb hártyáit lehúzzuk, megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
A hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is. A paprikát ne égessük meg!
A kenyérszeleteket megpirítjuk, a pirított fűszeres velővel megkenjük és forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »