Velős pirítós recept

Hozzávalók:
- 500 g velő (sertés)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 8 szelet kenyér
Tálaláshoz:
- ízlés szerint szeletelt hagyma, lilahagyma
- ízlés szerint chili paprika
Elkészítése:
A velő véres, vastagabb hártyáit lehúzzuk, megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
A hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is. A paprikát ne égessük meg!
A kenyérszeleteket megpirítjuk, a pirított fűszeres velővel megkenjük és forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »