Velős pirítós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Velős pirítós

Hozzávalók:

  • 500 g velő (sertés)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint friss petrezselyem apróra vágva (opcionális)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 8 szelet kenyér

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint szeletelt hagyma, lilahagyma
  • ízlés szerint chili paprika

Elkészítése:

A velő véres, vastagabb hártyáit lehúzzuk, megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.

A hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük. Amint szép aranybarna, tegyük rá a velőt. Nagy lángon gyakran kevergetve megpirítjuk, majd sózzuk és erősen borsozzuk. Amint kész, átkeverjük még pirospaprikával is. A paprikát ne égessük meg!

A kenyérszeleteket megpirítjuk, a pirított fűszeres velővel megkenjük és forrón tálaljuk.