Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas zsemlegombóccal recept

Vadas zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál ecet
    • egész bors
    • babérlevél
    • koriander
    • cukor
    • olaj
    • liszt
    • 1-2 evőkanál mustár
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • répa

    Zsemlegombóchoz:

    • 1 db zsemle
    • tojás
    • liszt
    • csipet só
    • víz

    Elkészítése:

    A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval feltesszük főni. Kóstolgatással még ízesíthetjük.

    A répát eközben lereszeljük, elkészítjük a zsemlegombócot.

    A zsemlét darabokra vágjuk, mikróban megpirítjuk. Sűrű nokedli tésztát készítünk és ebbe forgatjuk a zsemledarabokat. Kicsit állni hagyjuk, majd forró vízbe szaggatjuk kanál segítségével és 10-15 percig főzzük.

    Miután a hús megpuhult kiszedjük egy tányérra és elkészítjük a vadas levét.

    Egy kevés cukrot megpirítunk, az olajat felforrósítjuk és egy evőkanál liszttel összekeverjük, hozzáadunk egy kis vizet.

    Ezután a lisztes keveréket a cukorhoz adjuk, jól összekeverjük, ezután merünk rá a hús levéből annyit, amennyi mártást szeretnénk a húshoz.

    A mártáshoz adunk még 1-2 evőkanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt. Ezután visszatesszük a húst a mártásba, hozzáadjuk a lereszelt répát még egyet rottyantunk rajta, és kész.

    Tipp:

    A zsemlegombóc készítésekor tehetünk a nokedlibe petrezselymet, egy kis színt adva neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá