Vadas zsemlegombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:

  • 0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • egész bors
  • babérlevél
  • koriander
  • cukor
  • olaj
  • liszt
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • répa

Zsemlegombóchoz:

  • 1 db zsemle
  • tojás
  • liszt
  • csipet só
  • víz

Elkészítése:

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval feltesszük főni. Kóstolgatással még ízesíthetjük.

A répát eközben lereszeljük, elkészítjük a zsemlegombócot.

A zsemlét darabokra vágjuk, mikróban megpirítjuk. Sűrű nokedli tésztát készítünk és ebbe forgatjuk a zsemledarabokat. Kicsit állni hagyjuk, majd forró vízbe szaggatjuk kanál segítségével és 10-15 percig főzzük.

Miután a hús megpuhult kiszedjük egy tányérra és elkészítjük a vadas levét.

Egy kevés cukrot megpirítunk, az olajat felforrósítjuk és egy evőkanál liszttel összekeverjük, hozzáadunk egy kis vizet.

Ezután a lisztes keveréket a cukorhoz adjuk, jól összekeverjük, ezután merünk rá a hús levéből annyit, amennyi mártást szeretnénk a húshoz.

A mártáshoz adunk még 1-2 evőkanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt. Ezután visszatesszük a húst a mártásba, hozzáadjuk a lereszelt répát még egyet rottyantunk rajta, és kész.

Tipp:

A zsemlegombóc készítésekor tehetünk a nokedlibe petrezselymet, egy kis színt adva neki.