Töltött karajszeletek „sárkányosan” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 8 cikk háromszög sajt
- 2 hegyes erős paprika
- 1 szál paraszt kolbász
- só
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás- zsemlemorzsa). Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a karajszeleket (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük).
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!