Töltött karajszeletek „sárkányosan”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 8 cikk háromszög sajt
  • 2 hegyes erős paprika
  • 1 szál paraszt kolbász

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.

A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.

A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás- zsemlemorzsa). Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.

Bő olajban, közepes lángon süssük meg a karajszeleket (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük).

A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!