Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, narancsos zsebes karaj recept

Almás, narancsos zsebes karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg csont nélküli karaj
    • 1 közepes alma
    • 1 lilahagyma
    • 2 narancs
    • bors
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Éles késsel ujjnyi szélességben bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon, így zsebeket alakítunk ki.

    Az almákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén felszeleteljük. Az egyik narancsot kifilézzük: eltávolítjuk a héját és az összes fehér hártyát, hogy csak a gyümölcshús maradjon.

    Minden zsebbe helyezünk egy gerezd narancsot, egy szelet almát és egy adag hagymát. A betöltött karajt hosszában konyhai zsineggel összekötjük, hogy sütés közben egyben maradjon.

    A másik narancs levét kifacsarjuk, és meglocsoljuk vele a húst. A maradék almaszeleteket a tepsibe szórjuk a hús mellé. Az egészet friss kakukkfűvel fűszerezzük, majd alufóliával lefedjük.

    A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 15-20 percben eltávolítjuk az alufóliát, hogy a hús szépen megpiruljon.

    A kész karajt ízlés szerinti körettel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk. Ez a szaftos és illatos fogás garantáltan különleges ízélményt nyújt!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá