Almás, narancsos zsebes karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg csont nélküli karaj
- 1 közepes alma
- 1 lilahagyma
- 2 narancs
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Éles késsel ujjnyi szélességben bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon, így zsebeket alakítunk ki.
Az almákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén felszeleteljük. Az egyik narancsot kifilézzük: eltávolítjuk a héját és az összes fehér hártyát, hogy csak a gyümölcshús maradjon.
Minden zsebbe helyezünk egy gerezd narancsot, egy szelet almát és egy adag hagymát. A betöltött karajt hosszában konyhai zsineggel összekötjük, hogy sütés közben egyben maradjon.
A másik narancs levét kifacsarjuk, és meglocsoljuk vele a húst. A maradék almaszeleteket a tepsibe szórjuk a hús mellé. Az egészet friss kakukkfűvel fűszerezzük, majd alufóliával lefedjük.
A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 15-20 percben eltávolítjuk az alufóliát, hogy a hús szépen megpiruljon.
A kész karajt ízlés szerinti körettel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk. Ez a szaftos és illatos fogás garantáltan különleges ízélményt nyújt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »