Hozzávalók:
Elkészítése:
A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Éles késsel ujjnyi szélességben bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon, így zsebeket alakítunk ki.
Az almákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén felszeleteljük. Az egyik narancsot kifilézzük: eltávolítjuk a héját és az összes fehér hártyát, hogy csak a gyümölcshús maradjon.
Minden zsebbe helyezünk egy gerezd narancsot, egy szelet almát és egy adag hagymát. A betöltött karajt hosszában konyhai zsineggel összekötjük, hogy sütés közben egyben maradjon.
A másik narancs levét kifacsarjuk, és meglocsoljuk vele a húst. A maradék almaszeleteket a tepsibe szórjuk a hús mellé. Az egészet friss kakukkfűvel fűszerezzük, majd alufóliával lefedjük.
A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 15-20 percben eltávolítjuk az alufóliát, hogy a hús szépen megpiruljon.
A kész karajt ízlés szerinti körettel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk. Ez a szaftos és illatos fogás garantáltan különleges ízélményt nyújt!