Almás, narancsos zsebes karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg csont nélküli karaj
  • 1 közepes alma
  • 1 lilahagyma
  • 2 narancs
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

A karajt alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Éles késsel ujjnyi szélességben bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon, így zsebeket alakítunk ki.

Az almákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén felszeleteljük. Az egyik narancsot kifilézzük: eltávolítjuk a héját és az összes fehér hártyát, hogy csak a gyümölcshús maradjon.

Minden zsebbe helyezünk egy gerezd narancsot, egy szelet almát és egy adag hagymát. A betöltött karajt hosszában konyhai zsineggel összekötjük, hogy sütés közben egyben maradjon.

A másik narancs levét kifacsarjuk, és meglocsoljuk vele a húst. A maradék almaszeleteket a tepsibe szórjuk a hús mellé. Az egészet friss kakukkfűvel fűszerezzük, majd alufóliával lefedjük.

A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 15-20 percben eltávolítjuk az alufóliát, hogy a hús szépen megpiruljon.

A kész karajt ízlés szerinti körettel, például burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk. Ez a szaftos és illatos fogás garantáltan különleges ízélményt nyújt!