Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fasírt recept

Töltött fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált sertés hús
    • 4 szelet kenyér
    • pirospaprika
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 10 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz (kenyér áztatáshoz)

    Elkészítése:

    A kenyér szeleteket vízbe tesszük pár másodpercre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy keverőtálba helyezzük.

    Ehhez hozzáadjuk a húst, a nyers tojást, majd ízlés szerint pirospaprikát, őrölt borsot, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát és sót. Ezeket jól összedolgozzuk.

    10 db tojást megfőzünk, majd meghámozunk.

    A fasírt egy részét a tepsi aljába tesszük. Kb 1,5 cm vastagon és 10-12 cm szélesen, 35-40 cm hosszan. Erre rátesszük a főtt tojásokat hosszában, majd a megmaradt fasírt hússal beborítjuk azokat.

    Sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá