Töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertés hús
  • 4 szelet kenyér
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • víz (kenyér áztatáshoz)

Elkészítése:

A kenyér szeleteket vízbe tesszük pár másodpercre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy keverőtálba helyezzük.

Ehhez hozzáadjuk a húst, a nyers tojást, majd ízlés szerint pirospaprikát, őrölt borsot, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát és sót. Ezeket jól összedolgozzuk.

10 db tojást megfőzünk, majd meghámozunk.

A fasírt egy részét a tepsi aljába tesszük. Kb 1,5 cm vastagon és 10-12 cm szélesen, 35-40 cm hosszan. Erre rátesszük a főtt tojásokat hosszában, majd a megmaradt fasírt hússal beborítjuk azokat.

Sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.