Töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg dagadó (felszúrva)
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemáj
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 2 zsemle
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 dl tej a zsemlékhez
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a májat kisebb darabokra vágjuk. Hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
Némi zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd fészerezzük és beleszórjuk a petrezselymet. Később a májat is hozzáadjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha a máj is megpuhult, hűtés után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és a zsemlét. Ízlés szerint fészerezzük még.
A húst kívül-belül fűszerezzük, majd beletöltjük a tölteléket és hústűvel összezárjuk a zsebet.
Megkenjük zsírral és tepsiben, fólia alatt megsütöm kb 1 órán át 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »