Töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg dagadó (felszúrva)
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemáj
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 2 zsemle
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 dl tej a zsemlékhez
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, a májat kisebb darabokra vágjuk. Hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
Némi zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd fészerezzük és beleszórjuk a petrezselymet. Később a májat is hozzáadjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha a máj is megpuhult, hűtés után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és a zsemlét. Ízlés szerint fészerezzük még.
A húst kívül-belül fűszerezzük, majd beletöltjük a tölteléket és hústűvel összezárjuk a zsebet.
Megkenjük zsírral és tepsiben, fólia alatt megsütöm kb 1 órán át 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »