Vörösboros marhapörkölt áfonyalekvárral recept

Hozzávalók:
- 2 kg marhahús
- 4 paradicsom
- 2 paprika
- 1 kg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 borókabogyó összetörve
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 3 dl száraz vörösbor
- ételízesítő
- pirospaprika
- só, bors, zsiradék
Elkészítése:
A bográcsban megolvasztjuk a zsírt.
Üvegesre dinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát. Kissé megpuhítjuk.
Rádobjuk a hámozott paradicsomot is. Megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával. Ezekkel is alaposan átforgatjuk.
Felöntjük vízzel, végül beleforgatjuk a megtisztított, kockákra vágott húst.
Lassú tűzön, néha megkeverve 3-4 óra alatt puhára főzzük a húst.
Az sem baj, ha elkezd elfőni alóla a víz. Annál finomabb lesz, minél többször a zsírjára sül a hús. Ilyenkor mindig ráöntünk 1-2 dl vizet. A feltöltéskor néha vörösbort használunk.
A lényeg, hogy ne égjen le, tudjon kis lében főni végig. Főzés közben folyamatosan kóstolgatjuk, fűszerezzük.
A főzés vége felé borókabogyóval ízesítjük. Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt.
Érdemes minél többször kevergetni.
Miután a hús megpuhult, belekeverjük az áfonyalekvárt és felöntjük a maradék borral.
Pár perc alatt összeforraljuk.
Főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »