Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 20 dkg csemegeuborka
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése

    A vöröshagymát finomra vágjuk. A húst, a szalonnát, a füstölt sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra szeleteljük.

    A szalonnát egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott sertéshúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet öntve alá lassan párolni kezdjük. Mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le, és a hús finoman puhuljon.

    Amikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a sonkacsíkokat, és tovább pároljuk. Amikor a hús teljesen puha, beletesszük a csíkokra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről.

    Rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

    Tipp

    Ha kicsit szaftosabban szeretnénk, a végén kevés vízzel vagy alaplével felengedhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek