Hentes tokány recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt sonka
- 20 dkg csemegeuborka
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk. A húst, a szalonnát, a füstölt sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra szeleteljük.
A szalonnát egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott sertéshúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet öntve alá lassan párolni kezdjük. Mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le, és a hús finoman puhuljon.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a sonkacsíkokat, és tovább pároljuk. Amikor a hús teljesen puha, beletesszük a csíkokra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről.
Rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Tipp
Ha kicsit szaftosabban szeretnénk, a végén kevés vízzel vagy alaplével felengedhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










