Hentes tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk. A húst, a szalonnát, a füstölt sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra szeleteljük.

A szalonnát egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott sertéshúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet öntve alá lassan párolni kezdjük. Mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le, és a hús finoman puhuljon.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a sonkacsíkokat, és tovább pároljuk. Amikor a hús teljesen puha, beletesszük a csíkokra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről.

Rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Tipp

Ha kicsit szaftosabban szeretnénk, a végén kevés vízzel vagy alaplével felengedhetjük.