Hozzávalók:
Elkészítése
A vöröshagymát finomra vágjuk. A húst, a szalonnát, a füstölt sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra szeleteljük.
A szalonnát egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott sertéshúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés vizet öntve alá lassan párolni kezdjük. Mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le, és a hús finoman puhuljon.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a sonkacsíkokat, és tovább pároljuk. Amikor a hús teljesen puha, beletesszük a csíkokra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét. Átpirítjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről.
Rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Ha kicsit szaftosabban szeretnénk, a végén kevés vízzel vagy alaplével felengedhetjük.