Tokány Csáky módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 db tv paprika
- 2-3 db paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tk liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát és a hagymát kockára vágom. A paradicsomot és a paprikát, mint ha lecsót készítenék felaprítom, végezetül a lapockát felcsíkozom.
A szalonnát kevés olajon megpirítom, majd kiszedem a zsiradékból és félre teszem. A zsiradékon megpirítom a húst, azután hagymát is. Sózom, borsozom.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadom a paprikát és a paradicsomot és puhára párolom. Ezután belekeverem a felvert tojást és a lisztes tejföllel behabarom.
Galuskával vagy más tokányhoz illő körettel tálalom
Tipp:
A tojás elmaradhat, tojás nélkül szaftosabb. Téli-tavaszi időszakban elkészíthető eltett lecsóval is.
A tokány csáky módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »