Tokány Csáky módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tokány Csáky módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 db tv paprika
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2 db tojás
  • olaj
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A kolozsvári szalonnát és a hagymát kockára vágom. A paradicsomot és a paprikát, mint ha lecsót készítenék felaprítom, végezetül a lapockát felcsíkozom.

A szalonnát kevés olajon megpirítom, majd kiszedem a zsiradékból és félre teszem. A zsiradékon megpirítom a húst, azután hagymát is. Sózom, borsozom.

Mikor a hús félig megpuhult hozzáadom a paprikát és a paradicsomot és puhára párolom. Ezután belekeverem a felvert tojást és a lisztes tejföllel behabarom.

Galuskával vagy más tokányhoz illő körettel tálalom

Tipp:

A tojás elmaradhat, tojás nélkül szaftosabb. Téli-tavaszi időszakban elkészíthető eltett lecsóval is.