Tócsni töltve recept

Hozzávalók:
A tócsnihoz:
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15-15 dkg tejföl és liszt
- 1 kg burgonya
- só
A töltelékhez:
- fél kg setéshús
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál oreganó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál római kömény
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál bors
- 1-2 evőkanál olaj
Zöldségek és az öntethez:
- tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paradicsom, uborka, lilahagyma
Elkészítése:
Megmossuk és felcsíkozzuk a húst. Összekeverjük a fűszereket a pucolt és zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hússal és ráöntve az olajat pár órára berakjuk a hűtőbe.
Míg a hús a hűtőben addig elkészítjük az öntetet: tálba rakjuk a tejfölt, majd ízesítjük a pucolt és zúzott fokhagymával és a sóval, majd belerakjuk a pucolt és kis kockákra vágott uborkát, a mosott és szintén kockákra vágott paradicsomot és a pucolt és apróra vágott lilahagymát és jól összekeverjük.
Kivesszük a húst a hűtőből. Kiolajazzunk egy tepsit, amibe belerakjuk a húst lehetőleg egy rétegben, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe rakjuk 1 órára. Mikor 1/2 óra letelt kivesszük és átforgatva a húst, újból lefedjük alufóliával és visszarakjuk a sütőbe.
Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd összekeverjük a liszttel, tejföllel, tojással és ízesitjük sóval.
Forró olajban kisütjük, majd papirtörlön leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a hús is szépen megpirult. Ekkor rácsorgatjuk a mézet és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.
Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyik felére halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »