Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával recept

Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 ek zsályalevél
    • 2 ek olivaolaj
    • 6 dkg vaj
    • 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
    • só, bors
    • 50 dkg sertés szűzpecsenye
    • 8 dkg bivalymozzarella

    A zsályás sóhoz:

    • 1 ek só
    • 1/2 csokor zsályalevél

    Elkészítése:

    A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.

    A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

    Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.

    A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.

    Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá