Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek zsályalevél
- 2 ek olivaolaj
- 6 dkg vaj
- 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
- só, bors
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 8 dkg bivalymozzarella
A zsályás sóhoz:
- 1 ek só
- 1/2 csokor zsályalevél
Elkészítése:
A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.
A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.
Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.