Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 ek zsályalevél
  • 2 ek olivaolaj
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
  • só, bors
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 8 dkg bivalymozzarella

A zsályás sóhoz:

  • 1 ek só
  • 1/2 csokor zsályalevél

Elkészítése:

A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.

A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.

A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.

Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.