Szűzpecsenye vörösbor mártásban recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb szűzpecsenye
- 1 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 piros kápia paprika
- 2-3 kanál sűrített paradicsom
- 3-4 szem koktél paradicsom
- 1 kávéskanál mustár
- 2-3 dl testes vörösbor
- só, őrölt fekete bors
- kevés liszt
- 2 kanál olaj
- 1 kanál vaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szüzet lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, majd a tenyerünkkel kissé szétnyomkodjuk. Klopfolni nem szabad, mert akkor szétesik az a gyenge hús…
Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd elősütjük benne a hússzeleteket. Mikor egy kissé megpirultak, kiszedjük őket és félre tesszük. A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük.
A megmaradt olajban üvegesre sütjük a hagymákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított kaliforniai paprikát, sót és borsot. Kissé átsütjük az alapot, majd visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Felöntjük a borral és egy kevés vízzel.
Elkeverjük és egy kevés mustárral ízesítjük. Megkóstoljuk, és ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön főzzük tovább. Párolás közben néhányszor megkeverjük és ha kell vízzel pótoljuk, ha nagyon besűrűsödne a szaftja.
Tálaláskor kevés petrezselyemmel szórjuk meg és jázmin rizzsel, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »