Szűzpecsenye vörösbor mártásban recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb szűzpecsenye
- 1 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 piros kápia paprika
- 2-3 kanál sűrített paradicsom
- 3-4 szem koktél paradicsom
- 1 kávéskanál mustár
- 2-3 dl testes vörösbor
- só, őrölt fekete bors
- kevés liszt
- 2 kanál olaj
- 1 kanál vaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szüzet lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, majd a tenyerünkkel kissé szétnyomkodjuk. Klopfolni nem szabad, mert akkor szétesik az a gyenge hús…
Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd elősütjük benne a hússzeleteket. Mikor egy kissé megpirultak, kiszedjük őket és félre tesszük. A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük.
A megmaradt olajban üvegesre sütjük a hagymákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított kaliforniai paprikát, sót és borsot. Kissé átsütjük az alapot, majd visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Felöntjük a borral és egy kevés vízzel.
Elkeverjük és egy kevés mustárral ízesítjük. Megkóstoljuk, és ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön főzzük tovább. Párolás közben néhányszor megkeverjük és ha kell vízzel pótoljuk, ha nagyon besűrűsödne a szaftja.
Tálaláskor kevés petrezselyemmel szórjuk meg és jázmin rizzsel, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »