Sztroganoff sertéscsíkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg csemegeuborka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2-3 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál ketchup
- 3 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk.
Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.
Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









