Sütőkolbász házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg apróhús
- 6 ek fűszerpaprika
- 2 ek darált fokhagyma
- 1 ek őrölt feketebors
- 3 ek só
- 2,5 méter sertés vékonybél
- kolbásztöltővel ellátott konyhai húsdaráló
Elkészítése:
A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.
A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.
Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk!
Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »