Sütőkolbász házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg apróhús
- 6 ek fűszerpaprika
- 2 ek darált fokhagyma
- 1 ek őrölt feketebors
- 3 ek só
- 2,5 méter sertés vékonybél
- kolbásztöltővel ellátott konyhai húsdaráló
Elkészítése:
A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.
A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.
Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk!
Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »