Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőkolbász házilag recept

Sütőkolbász házilag
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 kg apróhús
    • 6 ek fűszerpaprika
    • 2 ek darált fokhagyma
    • 1 ek őrölt feketebors
    • 3 ek só
    • 2,5 méter sertés vékonybél
    • kolbásztöltővel ellátott konyhai húsdaráló

    Elkészítése:

    A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.

    A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.

    A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.

    Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk!

    Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá