Sütőkolbász házilag recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 kg apróhús
- 6 ek fűszerpaprika
- 2 ek darált fokhagyma
- 1 ek őrölt feketebors
- 3 ek só
- 2,5 méter sertés vékonybél
- kolbásztöltővel ellátott konyhai húsdaráló
Elkészítése:
A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.
A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.
Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk!
Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.