Sütőkolbász házilag

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 kg apróhús
  • 6 ek fűszerpaprika
  • 2 ek darált fokhagyma
  • 1 ek őrölt feketebors
  • 3 ek só
  • 2,5 méter sertés vékonybél
  • kolbásztöltővel ellátott konyhai húsdaráló

Elkészítése:

A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.

A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.

A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.

Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk!

Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!