Sült tarja párolt káposztával és burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- 1 ek zsír
- 1 dl víz
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mokkáskanál ecet
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra, 15 percet sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
A káposztát legyaluljuk.
A hagymát megtiszítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és babérlevelet adunk hozzá, majd pirospaprikát, paprikakrémet és jól elkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Miután megfőtt, kevés ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.
A húst a káposztával és burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »