Sült tarja párolt káposztával és burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- 1 ek zsír
- 1 dl víz
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mokkáskanál ecet
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra, 15 percet sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
A káposztát legyaluljuk.
A hagymát megtiszítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és babérlevelet adunk hozzá, majd pirospaprikát, paprikakrémet és jól elkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Miután megfőtt, kevés ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.
A húst a káposztával és burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »