Sült tarja párolt káposztával és burgonyával recept
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- 1 ek zsír
- 1 dl víz
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mokkáskanál ecet
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra, 15 percet sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
A káposztát legyaluljuk.
A hagymát megtiszítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és babérlevelet adunk hozzá, majd pirospaprikát, paprikakrémet és jól elkeverjük.
Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Miután megfőtt, kevés ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.
A húst a káposztával és burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









