Sült tarja gombával és sajttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli tarja
- 65 dkg friss gomba
- 1 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek (olíva) olaj
- 1 kk fűszerpaprika
- só és őrölt bors
- 275 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tarja szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tarják mindkét oldalát 2-2 perc alatt hirtelen elősütjük. Egy tányérra rakva félretesszük.
A gombát és a póréhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és a serpenyőben maradt fűszeres olajon a zúzott fokhagymával és a fűszerpaprikával együtt, a gombákból keletkezett lében puhára pároljuk, míg a szaftja el nem fő.
Egy 40*30 cm-es tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal és beletesszük az elősütött húsokat. Körberakjuk a gombás raguval, hogy a hússzeletek teljesen látszódjanak.
A tejfölt kikeverjük és rákenjük a gombára.
Ezután a tejfölcsíkokat végig rakjuk a reszelt sajttal és a hússzeletekre egy-egy tojást ütünk, amiket megszórunk sóval, borssal és pirospaprikával, majd alufóliával lefedjük és 190 fokra előmelegített sütőben jó másfél órát sütjük.
A végén levesszük róla a fóliát és még 6-8 percen keresztül kissé megpirítjuk a tetejét.
Véleményem szerint bármilyen köret illik mellé, én friss petrezselymes burgonyával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!