Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tarja gombával és sajttal recept

Sült tarja gombával és sajttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csont nélküli tarja
    • 65 dkg friss gomba
    • 1 szál póréhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek (olíva) olaj
    • 1 kk fűszerpaprika
    • só és őrölt bors
    • 275 g tejföl
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tarja szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tarják mindkét oldalát 2-2 perc alatt hirtelen elősütjük. Egy tányérra rakva félretesszük.

    A gombát és a póréhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és a serpenyőben maradt fűszeres olajon a zúzott fokhagymával és a fűszerpaprikával együtt, a gombákból keletkezett lében puhára pároljuk, míg a szaftja el nem fő.

    Egy 40*30 cm-es tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal és beletesszük az elősütött húsokat. Körberakjuk a gombás raguval, hogy a hússzeletek teljesen látszódjanak.

    A tejfölt kikeverjük és rákenjük a gombára.

    Ezután a tejfölcsíkokat végig rakjuk a reszelt sajttal és a hússzeletekre egy-egy tojást ütünk, amiket megszórunk sóval, borssal és pirospaprikával, majd alufóliával lefedjük és 190 fokra előmelegített sütőben jó másfél órát sütjük.

    A végén levesszük róla a fóliát és még 6-8 percen keresztül kissé megpirítjuk a tetejét.

    Véleményem szerint bármilyen köret illik mellé, én friss petrezselymes burgonyával tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá