Sült tarja gombával és sajttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • 65 dkg friss gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek (olíva) olaj
  • 1 kk fűszerpaprika
  • só és őrölt bors
  • 275 g tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 8 tojás

Elkészítése:

A tarja szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tarják mindkét oldalát 2-2 perc alatt hirtelen elősütjük. Egy tányérra rakva félretesszük.

A gombát és a póréhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és a serpenyőben maradt fűszeres olajon a zúzott fokhagymával és a fűszerpaprikával együtt, a gombákból keletkezett lében puhára pároljuk, míg a szaftja el nem fő.

Egy 40*30 cm-es tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal és beletesszük az elősütött húsokat. Körberakjuk a gombás raguval, hogy a hússzeletek teljesen látszódjanak.

A tejfölt kikeverjük és rákenjük a gombára.

Ezután a tejfölcsíkokat végig rakjuk a reszelt sajttal és a hússzeletekre egy-egy tojást ütünk, amiket megszórunk sóval, borssal és pirospaprikával, majd alufóliával lefedjük és 190 fokra előmelegített sütőben jó másfél órát sütjük.

A végén levesszük róla a fóliát és még 6-8 percen keresztül kissé megpirítjuk a tetejét.

Véleményem szerint bármilyen köret illik mellé, én friss petrezselymes burgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!