Sült oldalas egyszerűen recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- só ízlés szerint
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 dl víz
A párolt káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mk ecet
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst 2 bordánként felvágjuk és megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük, majd rátesszük a húsokat is és ráöntjük a vizet.
Fedő alatt sütjük. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Félidőben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
A sülés végén a fedőt levesszük és jó pirosra sütjük a húsokat.
A káposztát legyaluljuk.
Az étolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a káposztát és a fűszereket, öntünk rá egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. A végén egy kis ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejjel, zsírral pürésítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!