Sült oldalas egyszerűen recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- só ízlés szerint
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 dl víz
A párolt káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mk ecet
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst 2 bordánként felvágjuk és megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük, majd rátesszük a húsokat is és ráöntjük a vizet.
Fedő alatt sütjük. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Félidőben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
A sülés végén a fedőt levesszük és jó pirosra sütjük a húsokat.
A káposztát legyaluljuk.
Az étolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a káposztát és a fűszereket, öntünk rá egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. A végén egy kis ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejjel, zsírral pürésítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









