Sült oldalas egyszerűen recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- só ízlés szerint
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 dl víz
A párolt káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- bors, kömény, só, babérlevél ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros paprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mk ecet
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A húst 2 bordánként felvágjuk és megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük, majd rátesszük a húsokat is és ráöntjük a vizet.
Fedő alatt sütjük. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Félidőben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
A sülés végén a fedőt levesszük és jó pirosra sütjük a húsokat.
A káposztát legyaluljuk.
Az étolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a káposztát és a fűszereket, öntünk rá egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. A végén egy kis ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejjel, zsírral pürésítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »