Hozzávalók:
A sütéshez:
A párolt káposztához:
A körethez:
Elkészítése:
A húst 2 bordánként felvágjuk és megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük, majd rátesszük a húsokat is és ráöntjük a vizet.
Fedő alatt sütjük. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Félidőben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
A sülés végén a fedőt levesszük és jó pirosra sütjük a húsokat.
A káposztát legyaluljuk.
Az étolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a káposztát és a fűszereket, öntünk rá egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. A végén egy kis ecettel ízesíthetjük.
A burgonyát meghámozzuk, közepes darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, összetörjük és a tejjel, zsírral pürésítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!