Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hurka-kolbász almás franciasalátával recept

Sült hurka-kolbász almás franciasalátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 hurka
    • 4 kolbász
    • 4 evőkanál sertészsír
    • 280 g csemege zöldborsó (konzerv)
    • 285 g extra édes, morzsolt csemegekukorica (konzerv)
    • 2 idared alma vagy másmilyen savanykás alma
    • 2 nagyobb savanyú uborka
    • 3 dl majonéz
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál tejföl
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy tepsit kikenünk zsírral és belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütött 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 perc alatt szép pirosra sütjük a hurkákat és kolbászokat.

    Egyszer megfordítjuk a hurkát és a kolbászt sütés közben, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.

    Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat és beleöntjük a lecsepegtetett zöldborsót, lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd sóval megszórjuk.

    Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá