Sült hurka-kolbász almás franciasalátával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 hurka
- 4 kolbász
- 4 evőkanál sertészsír
- 280 g csemege zöldborsó (konzerv)
- 285 g extra édes, morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 2 idared alma vagy másmilyen savanykás alma
- 2 nagyobb savanyú uborka
- só
- 3 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- csipet só
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsírral és belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütött 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 perc alatt szép pirosra sütjük a hurkákat és kolbászokat.
Egyszer megfordítjuk a hurkát és a kolbászt sütés közben, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat és beleöntjük a lecsepegtetett zöldborsót, lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd sóval megszórjuk.
Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.