Sült hurka-kolbász almás franciasalátával recept

Hozzávalók:
- 4 hurka
- 4 kolbász
- 4 evőkanál sertészsír
- 280 g csemege zöldborsó (konzerv)
- 285 g extra édes, morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 2 idared alma vagy másmilyen savanykás alma
- 2 nagyobb savanyú uborka
- só
- 3 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- csipet só
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsírral és belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütött 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 perc alatt szép pirosra sütjük a hurkákat és kolbászokat.
Egyszer megfordítjuk a hurkát és a kolbászt sütés közben, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat és beleöntjük a lecsepegtetett zöldborsót, lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd sóval megszórjuk.
Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »