Sült hurka-kolbász almás franciasalátával recept
Hozzávalók:
- 4 hurka
- 4 kolbász
- 4 evőkanál sertészsír
- 280 g csemege zöldborsó (konzerv)
- 285 g extra édes, morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 2 idared alma vagy másmilyen savanykás alma
- 2 nagyobb savanyú uborka
- só
- 3 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- csipet só
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsírral és belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütött 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 perc alatt szép pirosra sütjük a hurkákat és kolbászokat.
Egyszer megfordítjuk a hurkát és a kolbászt sütés közben, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat és beleöntjük a lecsepegtetett zöldborsót, lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd sóval megszórjuk.
Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









