Sült hurka-kolbász almás franciasalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 hurka
  • 4 kolbász
  • 4 evőkanál sertészsír
  • 280 g csemege zöldborsó (konzerv)
  • 285 g extra édes, morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 2 idared alma vagy másmilyen savanykás alma
  • 2 nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só

Elkészítése:

Egy tepsit kikenünk zsírral és belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütött 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 perc alatt szép pirosra sütjük a hurkákat és kolbászokat.

Egyszer megfordítjuk a hurkát és a kolbászt sütés közben, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.

Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénai tálat és beleöntjük a lecsepegtetett zöldborsót, lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd sóval megszórjuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldség keverékre és alaposan összekeverjük.